2013-09-05

Energi för två eller fler!

I morse vaknade lillgumman vid halv åtta-tiden (som vanligt) och när jag skulle ta ut henne så visade det sig att utgång inte alls var hennes prio! Nej baske mig hon ville bara busa och leka. Men givetvis ville hon ut efter en stund (dock efter lite trugande), och då var det ju inga som helst problem. Rastningen var snabbt avklarad o sen var det bus igen som gällde. Så hon har verkligen energi till tusen denna dam!

När vi tränar är hon verkligen på klorna och vill göra allt och helst samtidigt. Därför måste man vara lugn i sin utövning och inte jaga på henne, då blir det allra bäst. Nu håller vi ju på med inklickningen och det går riktigt bra. Hon reagerar bra på klickern, även om vi inte är "där" riktigt till 100% än. Eftersom att Viska lätt går upp i varv och har lång stoppsträcka, satsar jag mycket tid även på passivitet och att helt enkelt lugna ner sig. Det gär väl så där halvbra, vissa gånger bättre än andra. Det gäller att hitta rätt strategi och det har jag inte nått fram till än!

I momentet självkontroll har vi utökat från att bara ta kontakt, till att sitta o vänta på maten tills ett "varsågod" kommer vilket det bara gör om hon tar ögonkontakt. Samma sak gäller när vi ska gå ut, sitt o vänta tills halsband o koppel är på och dörren öppnad - ögonkontakt =varsågod. Funkar jättebra men ibland när hon är uppe i varv så ser man nästan kugghjulen snurra när hon funderar på varför jag "bara står där" o inte öppnar dörren!! Hon kommer alltid ihåg sig dock... *Gullstrut* (obeservera att detta händer ALDRIG vid matgivan av någon määärklig anledning hihi, för inte kan det väl bero på hennes omåttliga aptit?!!?)

På lördag kommer vi att premiära i viltspårsskogen vilket vi ser fram emot enormt mycket. Det ska bli himla roligt att se om detta faller henne på läppen så att säga. Jag hyser inga tvivel i saken, men man vet ändå aldrig! Huvudsaken är att vi får en trevlig dag i skogen tillsammans, sen om det går bra är det en bonus. Givetvis kommer det en återberättelse här om våran dag tillsammans!

Ha det gott
må och mys!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar