2014-12-20

Mitt i julstök och snöyra + bildbomb!

Ja vilken dag vi har haft! Vi var ett gäng som åkte iväg på hundträning mitt i julstöket, ja man behöver ta en paus från allt tomteri ;)  Vi var tretton hundar som körde apportering och/eller rallylydnad mitt i snöovädret, men vi hade så roligt så vädret tänkte man inte på. Jag hade verkligen fullt sjå med att försöka hålla Viska passiv, och eftersom att hon var så ivrig så var det snällt till att vänta till sist för damen! Att se dummisar kastas/läggas ut och dessutom av Kakan (Viskas absoluta favoritmänniska alla kategorier) blev alldeles för mycket för lilla gumman. En annars så tyst hund (trots iver) var alldeles ifrån sig och pep o "visslade" som en stackare!! När det så blev hennes tur så var lyckan så total att det fullständigt lyste i ögonen på henne. Första dummisen tog en stund att hitta o komma med, men sen satt det i princip klockrent! Duktig Viska!! Att hon sen försåg sig själv med dummisarna efteråt är en annan historia ;) Hon är en arbetsmyra!










Efter träningen blev det sedvanlig fikastund för oss tvåbentingar, och innemys för de fyrbenta. Så mycket gott som hade bullats upp och dukats fram (i vanlig ordning). En hel del hundsurr blev det ju så klart och det kan man nog aldrig få för mycket av! En del bebisprat blev det ju också förståss ;)



Fotografer: Susanne Nilsson Kennel StorstrandsNovas och Ullis Hellman!


Jag är fortfarande förundrad över hur flera tikar på liten yta kan hålla så sams! Inget tjafs, idel glada hundar. Viska vill ju så gärna få igång lek och bryr sig inte just om att någon hund fräser till.
Den enda hunden hittills som har lyckats fostra henne var Kakan o Uffes gammelpojke Zacke. Ett ordentligt morr från den herren räckte! Tyvärr nåddes vi av den tråkiga nyheten att Zacke har fått somna in, och gissa om mina tårar trillade... Han var verkligen speciell den herren, och han har satt djupa kärleksspår i mitt hjärta och givetvis underbara minnen! Tyvärr är det ju så att man inte får ha kvar sina hundvänner så länge som man skulle önska, men att låta en gammal och trött vän få somna är ju en sista kärlekshandling från sin ägare. Det måste man komma ihåg när det känns som svårast! 






Sov så gott finaste Zacke, vi minns dig med kärlek och värme

Det var allt för nu!
Ha det gott
Må och mys


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar