2013-08-20

Viska har börjat skolan!

Ja nu har Viska gått sin första skoldag på Hundvis hundskola. Vi tränade bl.a. självkontroll och passivitet, och hon fattade snabbt vad allt gick ut på. Duktig Viska! Vi kommer att behöva träna mest på passivitet och avslappning mellan övningarna, eftersom att Viska ofta är "på klorna" och vill göra saker nästan hela tiden. Hon följde instruktör Yvonnes alla rörelser som hon använde för att visa oss hur hon tänker... *gullstrut*. Helst; om Viska själv fick bestämma, så skulle hon vara lös i lokalerna och rasa runt med sina klasskompisar!!

Mitt under pågående lektion dundrade åskan igång, med rejäla knallar o blixtar. Måste nästan ha slagit ner i närheten så som det small. För att inte tala om den efterföljande regnskuren, den gick minsann inte av för hackor den heller. Tur att vi var inomhus så man slapp undan regnet, en ren lyx tycker jag som harvat runt på brukshundsplaner i ur o skur genom åren! Riktigt nice!

Nästa vecka blir det övningar riktat mot fokus och uppmärksamhet, vilket kommer att passa oss bra så det ser vi fram emot.

Med på kursen är en till brun labbeflicka, dock en yngre sådan, underbart söt. Roligt att se henne, och man insåg väldigt snabbt hur mycket Viska har vuxit! Man ser ju inte riktigt vidden av det när man är med henne 24/7. Man vet så klart ATT hon har vuxit, men inte hur mycket o hur stor hon egentligen är. Jag märker egentligen det mest på att hon vuxit rent fysiskt via promenaderna, jädrans vilken styrka tösen besitter! Vill hon dra åt ett alldeles speciellt håll exempelvis nån fläck ute som är intressant, då märks det kan jag säga. Nåväl, man får väl fina armmuskler tills vi lärt in att "gå fint" i kopplet OAVSETT situation... Normalt går hon bra i kopplet, men som sagt finns där nåt extra intressant så gäller det att vara uppmärksam!

Nu är lillan trött minsann, så nu får vi en lugn stund så här på kvällskvisten.

Ha det gott
Må och mys!

PS) Passa på att besöka hemsidan för Hundvis Hundskola, det är där vi håller till varje tisdag!

http://www.hundvis.se/
http://www.hundvis.se/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar