2014-02-03

Blandade karameller!

Igår, söndag, var vi ute i skogen med tjejgänget och deras labbar, aussies och golden. 6 busfrön som alltså rumlade runt i snön, och Viska tyckte det var så häääärligt! Hon och Lilly (Silverstjärnans Love A Bubble) busade en stund innan vi mötte upp de andra i skogen, och jisses vilka race de tog... Viska var så full i bus och leklust att inte ens Kakans köttbullar/korv var intressant! Då kanske ni också kan tänka er hur glad tös vi hade... Efter promenaden bjöd Ulf och Kakan oss tvåbentingar på kaffe och hembakad tårta och även annat gott. Tänk att fikat är så himmelskt gott efter en skogspromenad! Det blev många timmars hundsnack och Ulf gav oss så bra råd och tips om kommande jaktträning, han är en sån pärla denna karl!!! Jag ser verkligen fram emot viltspåren och jaktträningen, som vi startar upp så fort markerna bär. Det blir toppen!




~**~

Vi fortsätter även vår utbildning i specialsöket. Viska är som vanligt alltid taggad till max, och mycket av vårt arbete ligger i stadga och rutin. Hon är så ivrig till att arbeta att risken är hög att det blir slarv och pannkaka av det hela, om man inte kan hitta rätt rutiner för henne. Hon ska vara lugn på rampen osv. Jag hittade ett klipp från Hundvis Hundskola, där Yvonnes hund "Hexxa" visar hur det går till. Här kan ni se hur det ser ut:



Vi har många aktivitetsplaner inför 2014, men fokuset kommer att ligga på viltspåret och jaktträningen i första hand. Längtar så mycket efter att markerna ska tina fram så att man får komma igång med detta! 

Viska ska snart till att löpa, och det märktes på hanarna att hon luktade misstänkt gott redan nu. Men än så länge har det inte satt igång, däremot är hon lite löpknäpp och har en del mindre dumheter för sig mellan varven. Nåja, det går ju över så det är inget att bry sig om!

Nu har vi snart husse hemma för lunch så vi slutar här för nu!

Ha det gott 
må och mys!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar