2013-05-14

Hej hopp!

Idag kommer bilburen vi beställt så det blir spännande att prova den med Viska. Hon har ju vuxit en del och börjar bli otymplig att ha i knät när vi åker bil, dessutom har hon svårt att sitta stilla. Hon växer och utvecklas mycket nu vilket är roligt, då det börjar bli lättare o lättare att kommunicera med henne (nåja även om husse ibland kallar henne "obildbar liten pajas" hihi).

Hon har även gjort sin premiär hos veterinären när hon fick sin 12-veckorsspruta. Det klarade hon gallant utan problem, hon hann nog inte ens fatta att något hände! Mycket bra jobbat Viska!

Hon är fortfarande en blyg tös men med vilja att testa nya saker och hälsa på nya människor. Igår kväll skulle hon hälsa på grannen, men hon vågade sig inte fram i början. Svansen piskade fram och tillbaka och hon "grymtade" hela tiden, som om hon sa "Jag vill men vågar inte riktigt". Hon lyckades till sist övervinna det och hon hälsade sedan väldigt fint och blev kelad med ordentligt. Det är de första trevande stegen som gäller att övervinnas för henne, sen går allt jättefint! Men det ska nämnas också att jag hellre har den här typen av individ än en som rusar fram till allt o alla helt utan vett och sans. Även andra hundar är intressanta att titta på på avstånd, men inte att hälsa på. Änuu tycker hon nog att de är lite läskiga och ska hållas på avstånd. Hon visar inga aggressioner utan hon visar nyfikenhet men inget mer. Detsamma gäller här; hellre en blyg och försiktig individ än en en som rusar fram, för man vet ju aldrig vilka hundar man möter. De kan ju vara aggressiva eller oförsiktiga på annat vis!

Vi ska försöka hitta någon lämplig inoffare snart som vi kan besöka enbart för miljöträningens skull. Det ska bli spännande att se hur hon hanterar den situationen med tanke på vad jag nyss beskrev här ovan! Det blir ju även en liten glimt för husse om vad som komma skall i framtiden ;o)

Nu kommer husse hem för lunch så vi slutar här för idag
Må och mys!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar